Wellant vmbo én mbo in de prijzen tijdens Skills The Finals

Van 4 t/m 6 maart vond het NK voor beroepen, Skills The Finals, plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Voor het vmbo vonden hier de finales plaats van Skills Talents en voor het mbo de finales van Skills Heroes. Zo’n 1.000 deelnemers uit het (v)mbo gingen met elkaar de strijd aan in ruim 50 vakwedstrijden. Zowel Wellant vmbo als Wellant mbo vielen in de prijzen.

Medailleregen voor Wellantcollege

Vier teams streden namens Wellant vmbo om de nationale titel van de vakwedstrijden Bloemwerk, Tuinontwerp en -aanleg, en Horeca, Bakkerij & Recreatie. Hier werden maar liefst drie medailles namens Wellant behaald! Bij Tuinontwerp en -aanleg behaalde Wellant Houten de bronzen medaille en Wellant Alphen a/d Rijn de zilveren medaille. Bij Horeca, Bakkerij & Recreatie sleepte het team van Wellant Houten ook een bronzen medaille in de wacht. Bij de mbo-finales van Skills Heroes, behaalde het team van Wellant Dordrecht zilver bij het onderdeel Internationaal Ondernemen.

Vmbo'ers laten hun kennis en kunde zien tijdens Skills Talents

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo, vergelijkbaar met Skills Heroes voor het mbo. Er zijn in totaal 10 verschillende wedstrijden waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat doen ze in teams van 3. Skills Talents bestaat uit een voorronde, een provinciaal kampioenschap en de nationale finale. In de finale werken ze daarnaast als provincieteam samen met deelnemers van de andere wedstrijden. Dit op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk. De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied. Ook kunnen ze de beste worden als provincieteam.

Klik hier voor een video-impressie van Skills Talents!

Wil je de reacties lezen of reageren?