Unieke stageplek in de tuin van het Rijksmuseum

Per 1 september kunnen hovenier- LSK- en UGD-studenten aan de slag in de veelzijdige tuin van het Rijksmuseum! Het Rijksmuseum biedt in samenwerking met Wellant (straks Yuverta) 7 unieke stageplekken aan. Iets voor jou? Solliciteer dan nu!

Over de tuin van het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is één van de bekendste musea in Amsterdam. Rondom het Rijksmuseum ligt een tuin van 1,5 hectare. Deze tuin is eind 19de eeuw ontworpen als ‘buitenzaal’. Na een sluiting van 10 jaar is de tuin in 2013 heropend. Het oorspronkelijke tuinontwerp, in een historische stijl met veel buxushagen, zie je nog steeds terug. Ook zijn er veel verschillende planten met een natuurlijke uitstraling aan toegevoegd. Tussen de buxushagen langs het hek en in overige plantvakken groeien nu bomen, heesters, rozen, vaste planten, grassen, varens en bollen. Elk jaar worden er ongeveer 20.000 tulpen geplant en duizenden winterviolen en éénjarigen. Ook is er elk jaar een beeldententoonstelling. Bezoekers kunnen hier zonder kaartje van 09.00 tot 18.00 uur vrij rondwandelen en verblijven.

Een tuin als deze, met een grote diversiteit aan beplanting, moet continu onderhouden worden en is altijd in ontwikkeling. Ieder seizoen ziet de tuin er weer anders uit. Daarom is het belangrijk om de tuin op A+ niveau te beheren.

​Hoe ziet het stagetraject eruit?

- ​Bol-stageplek voor één jaar in de tuin van het Rijksmuseum
- 2 dagen per week doe je praktijkervaring op in de tuin
- Je lesstof is ingedeeld per thema, met bijbehorende opdrachten, excursies naar voorbeeldprojecten en kwekerijen en je kunt naar lezingen van experts!
- Je wordt begeleid door Jurjen Hoogervorst (praktijkdocent Wellantcollege) en Sanne Horn (beplantingsontwerper van de tuin van het Rijksmuseum)

Ben jij:

- ​Een student 'vakbekwaam hovenier niveau 3' of 'opzichter uitvoerder niveau 4' (LSK/UGD)?
- Een enthousiaste student met passie voor beplanting en zoek je per september 2021 een stage?
- Twee dagen per week beschikbaar?
- Dol op planten, ecologie en duurzaamheid?
- Communicatief vaardig, nieuwsgierig, proactief en een teamplayer?

Wij bieden:

​- Een stagevergoeding van 110 euro bruto op basis van 16 uur
- Een unieke stageplek waar je heel veel kunt leren

Enthousiast geworden en solliciteren?

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Wij nodigen iedereen van harte uit te reageren, ongeacht culturele en/of sociale achtergrond. Stuur je sollicitatie (cv en motivatie) uiterlijk zondag 4 april naar [email protected].

Heb je nog vragen?

Voor extra informatie en voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Lieke Boers, personeelsadviseur: [email protected]. Voor informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Merel Brugman, medewerker onderwijs: [email protected]. Wil je weten of deze stageplek iets voor jou is? Neem dan binnen Wellant contact op met Jurjen Hoogervorst, praktijkdocent: [email protected]

Wil je de reacties lezen of reageren?