Topopleiding Urban Green Development start in september

Ben je werkzaam in het groen en heb je te maken met vraagstukken die ontstaan door klimaatverandering? Zoek je naar duurzame en groene oplossingen hiervoor? Schrijf je dan in voor de topopleiding Urban Green Development!

Toekomstgerichte blik

In de topopleiding Urban Green Development leer je met een toekomstgerichte blik naar de leefomgeving te kijken waar groen en water een belangrijke rol in spelen. Je wordt opgeleid tot expert die groene, duurzame en innovatieve oplossingen kan bedenken voor klimaatgerelateerde vraagstukken en uitdagingen.

In de realisatie van projecten in de stedelijke omgeving zie jij kans om groen, zowel in maatschappelijk als economisch opzicht, een belangrijke plek te geven. Ook op plekken waar er weinig ruimte voor groen lijkt te zijn.

Je doet kennis op van principes van biodiversiteit, circulair denken, eetbaar groen, het vergroenen van gebouwen en de sociale aspecten van groen. Hierdoor ben je in staat om bewuste en toekomstgerichte keuzes te maken voor de realisatie en het beheer van groen en deze breed te onderbouwen.

Voor wie

Je werkt in of voor de groene of technische sector en bent in het bezit van een:

- Mbo niveau 4 diploma of een niveau 4 werk- en denkniveau
- Branche-diploma VHG
- Hbo (AD of bachelor) of universitair diploma

De topopleiding bestaat uit 7 thema's die in 6 verschillende masterclasses aan bod komen. Je kunt ervoor kiezen om de gehele opleiding te volgen of deel te nemen aan de afzonderlijke masterclasses. Klik op de link hieronder voor meer info over de topopleiding en de masterclasses:

Topopleiding Urban Green & Masterclasses

Wil je de reacties lezen of reageren?