Skills Heroes haalt het beste in studenten naar boven

De 'Skills Heroes' zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Elk jaar zijn er wedstrijden in ongeveer 50 vakrichtingen. Skills Heroes bestaat uit 3 onderdelen: de interne voorronde op school, de kwalificatiewedstrijden en uiteindelijk de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens het grootste mbo-evenement van Nederland: Skills The Finals, die van 4 t/m 6 maart in Leeuwarden gehouden worden. In deze finale wordt bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied!

Voor het vakgebied Hovenier is de skills-finale gekoppeld aan de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg, die van 13 t/m 15 februari in Den Bosch gehouden wordt. Vier teams van jonge hoveniers strijden dan om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2020. Het winnende team gaat de Nederlandse eer verdedigen tijdens de EuroSkills die van 13 tot en met 20 september 2020 in Graz, Oostenrijk gehouden zullen worden. EuroSkills is het EK voor beroepen. Voor meer info over de Skills zie: https://worldskillsnetherlands.nl/

De kwalificaties voor de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg vinden plaats op diverse mbo-instellingen in het land. Eén van de kwalificatierondes wordt op 23 en 24 januari gehouden bij Wellantcollege Houten. 

Kom langs op de tuin van Wellantcollege Houten om onze teams aan te moedigen!

Klik op onderstaande artikelen voor meer info over de EuroSkills en de WorldSkills:

Brons voor TeamNL op EuroSkills 2018

Medaille voor Wellantstudenten bij WorldSkills 2019

 

 

 

Wil je de reacties lezen of reageren?