Krapte arbeidsmarkt in de openbare ruimte

De openbare ruimte heeft veel belangen en doelen. Daarom is het zo belangrijk is om goed opgeleide vakmensen in dienst te hebben en houden. Maar er is helaas een krapte op de arbeidsmarkt aan het ontstaan. Voor de crisis leek er al een stevig tekort te ontstaan, dit speelde zowel op HBO als MBO-niveau. De crisis heeft dit verergerd doordat er veel banen verdwenen. Inmiddels is duidelijk dat dit tekort nu wel voor problemen gaat zorgen; steeds vaker kunnen functies niet of maar zeer moeizaam worden ingevuld.

Toekomstige inrichting van de openbare ruimte

Vereniging Stadswerk probeert dit probleem (en de mogelijke oplossingen) inzichtelijker te maken, o.a. door het beantwoorden van de vragen: “Hoe gaat dit probleem de toekomstige inrichting van de openbare ruimte beïnvloeden?” En: “Welke rol hebben gemeenten en aannemers in het aantrekkelijk maken van opleidingen?” In diverse sessies is geprobeerd met verschillende partijen (waaronder Groene Hotspot Houten) antwoord te krijgen op bovenstaande vragen. Daaruit is deze infographic ontstaan. Deze komt ook via de website van Stadswerk ter beschikking en kan voor diverse doeleinden ingezet worden. Bovendien zal hij doorklikbaar gemaakt worden naar praktijkvoorbeelden.

Werksessies

Er is de mogelijkheid om in 2020 interne werksessies te organiseren waarbij Stadswerk zorgt voor externe inspiratie, gecombineerd met eventueel een excursie en een werkvorm waarmee stappen gemaakt kunnen worden op het vlak van arbeidsmarktkrapte & de openbare ruimte. Deze werksessies zijn (op aanvraag) gratis te organiseren door Stadswerk voor gemeentelijke leden.

Infographic Stadswerk Openbare Ruimte

Wil je de reacties lezen of reageren?