Deel jouw passie voor de groensector!

Op 1 juli 2019 is de arbeidscampagne ‘Ik ben groen! Jij ook?’ van start gegaan.
Hiermee wil VHG zij-instromers werven voor de groene branche. Zij kunnen deelnemen aan de VHG Branche-opleiding of de basisopleiding Interieurbeplanting en solliciteren op de tientallen vacatures in de VHG-vacaturebank.

Branchevereniging VHG maakt zich zorgen over de instroom in de groene beroepen

Bijna 4 op de 10 ondernemers in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche kampen met een tekort aan arbeidskrachten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Om deze krapte het hoofd te bieden, onderneemt Branchevereniging VHG gerichte activiteiten. Naast projecten om de instroom in het vmbo te bevorderen en de doorstroom naar het groene mbo te stimuleren, gaat er nu een arbeidsmarktcampagne van start gericht op zij-instromers.

Zelf aan de slag? Deel de campagnefilms op social media!

Hieronder staan alle campagne films, je kunt deze direct bekijken en delen. Klik hiervoor op het pijltje rechtsboven in de film, kopieer de link en plaats deze op een social mediakanaal naar keuze. Portretten van vier zij-instromers vormen de basis van de campagne. In korte films vertellen zij over hun drijfveren, hun werkzaamheden en wat de stap naar de groenbranche hen heeft opgeleverd.

Vacaturebank 

Geinspireerd geraakt en ook een vacature in je bedrijf? Plaats dan je vacature in de VHG-vacaturebank! Ook jouw vacature wordt dan zichtbaar in de campagne.

Wil je de reacties lezen of reageren?