Architecten denken mee over toekomst Wellantpark

Groene Hotspot Houten organiseerde op donderdag 16 mei een bijeenkomst voor de architecten, ontwerpers en hoveniers die betrokken waren bij de aanleg van de oorspronkelijke tuinen in het Wellantpark (voormalig architectuurpark Makeblijde). Deze tuinen zijn jaren geleden aangelegd volgens een specifiek thema. Voorbeelden hiervan zijn: de bamboetuin, meditatietuin, vlondertuin, wijngaard, vijvertuin en een voedselbos.

Tuinen met een onderwijsdoelstelling

Groene Hotspot Houten wil deze tuinen nieuw leven inblazen en toekomstbestendig maken in samenwerking met de oorspronkelijke ontwerpers/makers. Belangrijk is dat de tuinen een onderwijsdoelstelling krijgen en dat de herinrichting gedaan wordt door het bedrijfsleven in samenwerking met studenten van Wellantcollege Houten. Innovatie, klimaat, biodiversiteit en beleving staan centraal.

Nieuwe invulling Wellantpark

De (oud)architecten en ontwerpers werden ontvangen op het Wellantpark, waar ze eerst uitleg kregen over waar Groene Hotspot Houten voor staat en wat we met deze community willen bereiken. Vervolgens kon iedereen met een wandeling over het terrein een kijkje nemen bij zijn of haar tuin. Omdat er jarenlang geen onderhoud gepleegd is, was dit voor sommigen wel even schrikken, maar de meesten zagen ook gelijk de mogelijkheden om een nieuwe invulling aan de tuinen te kunnen geven. Hier werd gelijk dezelfde dag nog gevolg aan gegeven door middel van een interactieve brainstormsessie waar volop ideeën werden uitgewisseld.

Thematuinen

De eerste stap is gezet om de thematuinen op het Wellantpark in samenwerking met de studenten van Wellantcollege Houten nieuw leven in te blazen!

Wil je de reacties lezen of reageren?