Utrecht Waterproof

Utrecht waterproof!!

Hoe krijg je dat voor elkaar? Michiel Rijsdijk van de afdeling riolering en stedelijk water van de gemeente Utrecht weet dat precies. Daarom kwam hij voor de groep UrbanGreen naar Wellant Houten om te laten zien hoe de gemeente Utrecht dat doet.

Oorzaken en gevolg van hevige regenbuien werden aan de hand van een presentatie en emmers (nog zonder) water uitgelegd en tastbaar gemaakt. Gemeente Utrecht en omliggende gemeenten (waaronder Houten) geven voorlichting over deze gevolgen voor een stad. Dit was voor de studenten niet geheel onbekend, maar de oplossingen werden pas goed zichtbaar aan de hand van een watertafel met denkbeeldige woonwijk. Hier werden de gevolgen van een hoosbui zichtbaar en konden mogelijke oplossingen stuk voor stuk uitgeprobeerd worden met direct zichtbaar effect.

Doel van deze presentatie was om bij het ontwerpen van een klimaatbestendige stad deze voorbeelden te verwerken. Bij de toekomstige opdrachten wordt de eis ‘klimaatbestendig’ zeker meegenomen. Binnenkort komt er op de schooltuin naast de biodiverse en bijenvriendelijke tuinen ook een klimaatbestendige tuin te liggen!!

Utrecht Waterproof

Wil je de reacties lezen of reageren?