Natuurlijk spelen

Spelen is zo oud als het bestaan van de mensheid. Iedereen, jong en oud, doet er aan mee. Het bestaat in allerlei vormen. Elementen als verbeelding, competitie, behendigheid, inzicht en kans maken spelen tot een ontspannende bezigheid. Spelen draagt wezenlijk bij aan de ontwikkeling van kind tot volwassene en heeft een positief effect op de gezondheid van beide.

Donkergroen is al vele jaren actief met spelen. Wij onderscheiden in grote lijnen twee richtingen: Traditioneel Spelen, waarbij speellocaties zijn ingericht met speeltoestellen. De speeltoestellen bepalen in feite de speelplaats voor alle leeftijdscategorieën.

Daarnaast is er de meer informele richting. Spelen waarbij de ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd en de kinderen het spel op een spontane, ongedwongen wijze vanuit hun eigen natuur gaan doen. We noemen dit Natuurlijk spelen. 

Onze dochteronderneming, SpeelTopVeilig, inspecteert alle ontwerpen en aangelegde natuurlijke speelterreinen van Donkergroen en biedt u hiermee de garantie voor verantwoord kinderspel. 

Kijk voor meer informatie op onze website natuurlijkspelen.nl

Wil je de reacties lezen of reageren?