Wellant vertegenwoordigt Nederland bij HortOlympics

HortOlympics

Jesper Velleman en Jim Kok, twee studenten van de opleiding Urban Green Development van Wellant mbo Amsterdam deden mee aan de HortOlympics, die van 29 mei t/m 1 juni in Estland werden gehouden

Deze “European Championships in Horticulture Skills” werden dit jaar voor het eerst georganiseerd op initiatief van Europea International in Räpina in Zuidoost Estland.  

Er deden 20 teams mee uit 16 landen. Op donderdag 30 mei waren de onderdelen onder andere: verspenen van zaailingen, bosmaaien en poten van perkplanten. Vrijdag 31 mei stonden het aanleggen van een irrigatiesysteem, het programmeren van een robot en het maken van stekken op het programma.

Jesper en Jim scoorden een schitterende eerste plaats bij het onderdeel 'Bouwen van een insectenhotel' en een mooie tweede plaats bij de onderdelen 'Programmeren van robots' en 'Verspenen van zaailingen'. Het evenement werd gewonnen door het team van Estland. Jesper en Jim werden gehuldigd en geroemd voor hun enthousiaste inzet. Een mooie en eervolle internationale ervaring. (bron: Amsterdams Dagblad)

Wil je de reacties lezen of reageren?