Testen accugereedschap bij Wellant Houten

Goed tuingereedschap is essentieel voor hoveniers en groenvoorzieners. Tuinmachines worden alsmaar veiliger, efficiënter én gebruiksvriendelijker. Sinds de introductie van batterij-aangedreven machines, ook wel accumachines genoemd, gaat die evolutie helemaal razendsnel.

Voordelen van werken met een accumachine

Accumachines zijn stil, krachtig en handzaam. Werken met een accumachine heeft veel voordelen; voor het milieu, de omgeving (minder geluidsoverlast) en de arbeidsomstandigheden. Een batterij veroorzaakt geen schadelijke uitlaatgassen en produceert veel minder geluid dan een motor. Omdat batterij-aangedreven toestellen zo compact en licht zijn, zijn ze minder belastend voor de gebruiker. Ten slotte is het ook erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Vuile bougies vervangen of stinkende brandstof bijvullen is verleden tijd. Zodra de accu opgeladen is, kan er gelijk weer gewerkt worden.

Testen verschillende soorten accugereedschap

De heemtuin van Wellantcollege Houten was op 13 november 2018 het decor voor een uitgebreide test van verschillende accugereedschappen, zoals bosmaaiers, kettingzagen, bladblazers en heggenscharen. Deze testdag vond plaats op initiatief van Tuin en Landschap in samenwerking met Wellantcollege Houten.

Mark van Noppen, docent Groen: “Dit is een mooie gelegenheid om verschillende partijen samen te brengen en tegelijkertijd Wellantcollege Houten te promoten. Het is alweer zes jaar geleden dat er op zo’n grote schaal machines werden getest op het terrein van Wellant Houten, dus dit is behoorlijk uniek.”

Dit schooljaar zullen er nog 3 testprojecten plaatsvinden met ander gereedschap, zoals bijvoorbeeld graafmachines.

Klik hier voor het artikel in Tuin en Landschap over de testdag

Testen van accugereedschap bij Wellantcollege Houten

Wil je de reacties lezen of reageren?