Partners EPLUG wisselen kennis uit in Valencia

Van 21 t/m 24 maart ontmoeten de partners van het  elkaar in Valencia, voor een zogenaamde PoVE-meeting (Platform of Vocational Excellence). Hier worden alle plannen en initiatieven voor 2022 besproken, alsmede de voortgang van de bestaande projecten op het gebied van Urban Greening. Daarnaast zijn deze projectmeetings gericht op het uitwisselen van ideeën en kennis over bijvoorbeeld nieuwe trainingen en wordt er gekeken hoe de verschillende partners elkaar daarin kunnen ondersteunen. 

Groene oplossingen voor leefbaarheid stad

Het European Platform for Urban Greening heeft als doel om de kennis en vaardigheden te vergroten die nodig zijn om biodiversiteit, klimaatadaptatie en welzijn in de stedelijke, groene leefomgeving aan te pakken en de expertise van groene professionals in Europa te verbreden. Het platform richt zich vooral op de vraag hoe groene, innovatieve oplossingen zoals groene daken en groene gevels kunnen bijdragen aan de leefbaarheid in de stad.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Verbeteren groen beroepsonderwijs

De focus, expertise en klimaatzone verschillen per regio. Door de krachten te bundelen en good practices met elkaar te delen, kunnen de regio's leren van groene toepassingen elders. Denk bijvoorbeeld aan daktuinen en groene gevels, het afvangen van fijnstof door specifieke bomen en struiken, eetbare parken, en groene oplossingen voor hevige regenval en langdurige periodes van droogte. Deze kennisdeling zal bijdragen aan het verbeteren van het groene beroepsonderwijs en verdere innovaties op het gebied van Urban Greening.

Partners

Yuverta / Groene Hotspot Houten is één van de partners uit Nederland, naast Koninklijke Ginkel Groep, branchevereniging VHG en het innovatieve PPS-netwerk Katapult. Behalve Nederland werken ook onderwijsinstellingen en bedrijven uit Spanje, Tsjechië, Finland, Roemenië en Denemarken nauw samen om het onderwijsaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de regionale behoeften in Europa. Het project is in oktober 2020 van start gegaan en heeft een looptijd van vier jaar.

European Platform for Urban Greening

Wil je de reacties lezen of reageren?