Nieuwe Wellantpark aanwinst voor Wellantcollege Houten

Maandag 7 januari was het eindelijk zover: de sleuteloverdracht van voormalig Makeblijde! Het had nogal wat voeten in de aarde, maar Wellant kan nu weer zelf gebruik maken van het terrein én het pand wat erop staat. Gelegen tussen het hoofdgebouw en de tuin in, is dit een prachtige nieuwe aanwinst voor Wellantcollege Houten. Vanwege de unieke locatie en de verschillende thematuinen is het terrein omgedoopt tot Wellantpark.

Wellantpark is multifunctioneel

Als alles gereed gemaakt is, zal Groene Hotspot Houten over een tijdje vanuit Wellantpark opereren. Het pand en het terrein zijn eigendom van Wellantcollege Houten en zullen daarom voor meerdere doeleinden gebruikt gaan worden. Naast de Groene Hotspot zal bijvoorbeeld ook de nieuwe foodopleiding gebruik gaan maken van de faciliteiten in het pand - waaronder de grote professionele keuken - voor lessen of cateringopdrachten. Daarnaast is het een ideale locatie voor vergaderingen, lezingen en workshops. De vier vergaderruimtes worden verhuurd binnen de groene sector.

Thematuinen

Team Groen is verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin. De fruitbomen en druivenranken zijn al reeds gesnoeid en op dit moment worden ook de hagen onder handen genomen. In het verleden zijn er thematuinen aangelegd door verschillende hoveniersbedrijven, zoals bijvoorbeeld de jungletuin en de bamboetuin. Wellantcollege Houten wil deze tuinen nieuw leven inblazen en toekomstbestendig maken in samenwerking met studenten en de oorspronkelijke ontwerpers/makers. Op die manier stelt Wellant de eigenaars in staat om creatieve verantwoordelijkheid te dragen voor ‘hun’ deel van de tuin.

Ontmoetingsplek

Over een paar maanden, als het Wellantpark weer volop in bloei staat, is het ook de perfecte locatie om samen buiten te lunchen of zelfs te vergaderen. Wellantpark hoopt dan ook een ontmoetingsplek te worden voor iedereen binnen Wellantcollege Houten en de groene sector.

Adres van het Wellantpark: Oud Wulfseweg 3, Houten.

Indien je als partner van de Groene Hotspot Houten iets wil op het Wellantpark kun je contact zoeken met ons via: info@groenehotspothouten.nl

Wil je de reacties lezen of reageren?