Kwalificatie Skills Heroes 2019 in volle gang

Wie worden de nieuwe Jochem en Willem, ofwel de ‘Skills Heroes van 2019’? De kwalificaties voor de nationale kampioenschappen die van 20 tot 22 maart in Amsterdam worden gehouden, zijn in volle gang.

Vakwedstrijden voor mbo'ers

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen hier de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. Skills Heroes start met voorrondes op de eigen school waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt. De winnaars van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor de nationale finale, de ‘Skills Heroes 2019’, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. De kwalificatiewedstrijden voor de hoveniersteams vinden half januari 2019 plaats in Hardenberg.

Interne voorronde Skills Heroes 2019

Interne voorronde Wellantcollege Houten

Vrijdag 16 november en zaterdag 17 november werd bij Wellantcollege mbo Houten de interne voorronde gehouden voor de kwalificatiewedstrijden. Aan de interne voorronde deden 4 vestigingen van Wellant mee, met in totaal 16 deelnemers. De beste 8 deelnemers (6 deelnemers verdeeld over 3 teams + 2 reservespelers) gaan naar de landelijke voorrondes in Hardenberg. Het thema van deze editie is ‘De Levende Tuin’.

De winnaars van de Skills Heroes nemen deel aan de WorldSkills, de Wereldkampioenschappen voor vakmensen. Op de Europese Kampioenschappen (EuroSkills) van 2018 won TeamNL de bronzen medaille, dus de lat voor 2019 ligt hoog!

Interne voorronde Skills Heroes 2019

Thomas van Wijk van Wellantcollege Dordrecht en Arne van Engelen van Wellantcollege Houten streden bij de interne voorrondes om een plek in één van de drie teams die naar de landelijke voorrondes in Hardenberg gaan. Thomas kreeg uiteindelijk de felbegeerde plek, en hoopt straks voor de 3e keer te mogen deelnemen aan de Skills Heroes. Bij de Nationale Kampioenschappen van 2018 behaalde hij de 3e plek. Arne gaat ook mee naar Hardenberg als 1 van de 2 reservespelers en hoopt op die manier toch nog een kans te maken om zich te kwalificeren voor de finale.

Wil je de reacties lezen of reageren?