Kampioenen komen uit Houten! Wellant wint finale Skills Heroes

Wellantcollege Houten wint nationale wedstrijd tuinaanleg 2019

Lucas Muilwijk en Mario Nederlof van team B van Wellantcollege uit Houten zijn de winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019. Op de tweede plaats eindigde het team van het Prinsentuincollege uit Breda. Het brons ging naar team A van Wellantcollege Houten, Arne van Engelen en Bas van den Boogaard.

Van 21 februari tot en met 23 februari streden vier teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2019. De wedstrijd, die onderdeel uitmaakt van Skills Heroes 2019, vond plaats tijdens de TuinIdee beurs in ’s-Hertogenbosch. Skills Heroes zijn landelijke vakwedstrijden voor mbo’ers.

WorldSkills 2019

Voor de tweede achtereenvolgende keer is een team van Wellantcollege Houten nationaal kampioen tuinaanleg geworden. In 2018 wonnen Jochem Molenaar en Willem Stougie deze titel, waardoor ze deel mochten nemen aan de EuroSkills 2018 in Boedapest. Hier wonnen ze vervolgens de bronzen medaille. Lucas en Mario mogen nu eind dit jaar ons land vertegenwoordigen bij de WorldSkills in Rusland, de wereldkampioenschappen voor beroepen.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra.

Klik hieronder voor het artikel over de finale op de site van VHG:

Finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Landelijk kampioenschap tuinaanleg 2019
Landelijk kampioenschap tuinaanleg 2019

Wil je de reacties lezen of reageren?