Overslaan en naar de inhoud gaan
Internationale Masterclass Biodiversiteit

Internationale Masterclass Biodiversiteit

28 februari 2024 door Esther Dorresteijn

Hoe ontwikkel je een groene leefomgeving in de stad die niet alleen aantrekkelijk is voor de mens, maar ook voor planten en dieren? In juni 2024 zal Yuverta een internationale masterclass organiseren over biodiversiteit en ecologische vergroening in Houten.

Principes van biodiversiteit

Deze masterclass geeft je inzicht in ecologische processen en principes van biodiversiteit die belangrijk zijn voor natuurlijk groenbeheer. Hierdoor kun je bewuste en toekomstgerichte keuzes maken voor de realisatie en het beheer van groen.

Leerresultaten

De leerresultaten van deze masterclass zijn:

→ Anderen informeren over het belang en de voordelen van het vergroten van de biodiversiteit in een stedelijke omgeving.

→ Advies geven over hoe rekening kan worden gehouden met ecologische processen en principes van biodiversiteit bij het ontwerpen, beheren en onderhouden van openbare groene ruimten.

→ Advies geven over een praktische aanpak voor het vergroten van de biodiversiteit in openbare groene ruimten.

→ Je kunt uitleggen hoe flora- en faunasoorten functioneren in de specifieke context van de stad.

→ Advies geven over het maken van duurzame en toekomstgerichte keuzes voor de realisatie, het beheer en het onderhoud van stedelijk groen.

Voor meer informatie en om je aan te melden: https://platformurbangreening.eu/wp-content/uploads/2024/02/Biodiversity_course_web_Eng_2024.pdf