Hoveniers en leerlingen samen in actie voor bijen en vlinders

Mocking Hoveniers heeft op sportpark De Nieuwe Kamp in Cothen een beplantingsstrook van ruim 250 vierkante meter aangelegd met bijen- en vlinderlokkende beplanting. Dit project is mogelijk gemaakt door middel van sponsoring en maatschappelijk verantwoord ondernemen door SVF Cothen, gemeente Wijk bij Duurstede en Mocking Hoveniers.

Natuurreservaat voor bijen en vlinders

In samenwerking met leerlingen van Wellantcollege vmbo Houten heeft Mocking in twee dagdelen, op dinsdag 9 april en woensdag 10 april, de bijen- en vlindervriendelijke beplanting aangeplant. De bestaande groenvoorziening tussen de kunstgrasvelden van voetbalvereniging SVF Cothen en de tennisvelden van tennisclub De Kamp, is voorzien van mooie, kleurige beplanting waar de bijen en vlinders naar hartenlust nectar kunnen vinden. Deze kleurrijke vaste plantenborder, waarbij paars, blauw, roze en geel de hoofdkleuren zijn, is op z'n mooist van april tot in oktober. Eén van de leerlingen noemde het een ‘natuurreservaat voor bijen en vlinders'. Een mooi voorbeeld van hoe zelfs een klein project een groot effect kan hebben.

Voldoende draagvlak voor biodiverse projecten

Hovenier Rob Mocking is enthousiast over het project en de samenwerking met Wellantcollege, SVF Cothen en de gemeente Wijk Bij Duurstede: “We willen anderen inspireren om hetzelfde te doen. Je ziet hoe gemakkelijk dit in korte tijd gerealiseerd kan worden. En de betrokkenheid en steun van de gemeente laat zien dat er ook voldoende draagvlak voor is.”

Cursus Bijvriendelijke Tuinen

Mocking Hoveniers is zich zeer bewust van het belang van bijvriendelijke tuinen. Niet alleen om de leefwereld van (wilde) bijen, vlinders en andere insecten te verbeteren, maar ook om meer biodiversiteit te creëren in tuinen. Alle medewerkers van Mocking hebben daarom ook de cursus ‘Bijvriendelijke tuinen’ voor hoveniers en tuinontwerpers gevolgd, die door Wellantcollege Houten georganiseerd wordt. In het najaar van 2019 wordt deze cursus opnieuw gegeven. Nu tegen een gereduceerd tarief, dankzij het project Nederland Zoemt!

Wil je de reacties lezen of reageren?