Lezing 'Daktuinen en klimaatadaptatie'

dinsdag 29 januari 2019

Groenstudieclub Midden Nederland ism de Groene Hotspot Houten

Deze lezing wordt verzorgd door Aart Veerman (www.vandertolbv.nl).

Groene daken worden al lang toegepast op onze gebouwen. Deze daken werden met name als kijk- of gebruiksgroen toegepast. Inmiddels wordt klimaatbestendigheid van onze steden belangrijker en daarin kunnen groene daken een grote rol spelen m.b.t. regenwaterbeheer, reductie van hittestress en vergroting van de biodiversiteit in de stad. Deze thema’s in relatie tot groendaken worden op deze avond verder uitgediept en in het juiste perspectief gezet.

De zaal op de schooltuin van Wellantcollege mbo Houten is open vanaf 19.00 uur, aanvang van de lezing is 19.30 uur. Rond 21.00 uur eindigt de lezing en is er ruimte voor discussie. Na afloop kan men onder het genot van een drankje napraten waarna om 22.00 uur de deuren sluiten.

Parkeren: Randhoeve 2, Wellantcollege te Houten. Vanaf parkeerplaats NIET naar hoofdentree lopen maar richting spoor en daar via de brug de rondweg oversteken richting schooltuin/lokaal 1.5. 

Doelstelling van de Groenstudieclub Midden Nederland is het uitwisselen en verspreiden van vakkennis tussen de groenvoorzieners/beheerders openbaar groen en het bevorderen van het onderlinge netwerk. Streven is om onderwerpen aan bod te laten komen passend in het brede vakgebied binnen de Openbare Ruimte. info@groenstudieclubmiddennederland.nl

routebeschrijving schooltuin wellant