Cursus Bijvriendelijke Tuinen start op 11 maart

maandag 11 maart 2019

Wellant Cursussen en Trainingen verzorgt in maart 2019 de cursus ‘Bijvriendelijke tuinen’. De focus van deze cursus voor hoveniers en tuinontwerpers ligt op tuinen, parken en openbaar groen. Wilde bijen zijn immens belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening en voor het behoud van biodiversiteit. Steeds meer opdrachtgevers vragen dan ook om ‘levende tuinen’. De groene vakman heeft een cruciale rol in het zodanig inrichten en beheren van de groene ruimte, dat de levenskansen van de wilde bijen er op vooruitgaan.

Cursus Bijvriendelijke Tuinen

Nederland Zoemt

De cursus is onderdeel van het project Nederland Zoemt. Dit is een landelijk project met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. Zie ook het nieuwsartikel over dit onderwerp.

Educatieprogramma voor groene professionals

Om structureel betere levenskansen voor de wilde bijen te creëren, is voorlichting en educatie voor de (aankomend) groenprofessional heel belangrijk. Daarom heeft het biodiversiteitsteam van Wellantcollege mbo Houten speciaal voor Nederland Zoemt het educatieprogramma ‘De Groene professional voor de wilde bij’ ontwikkeld. Dit programma is bedoeld om mbo-studenten, studenten van de VHG-vakopleidingen en de groene professional klaar te stomen voor bijvriendelijk beheer.

Cursusdata: 11, 18 en 25 maart
Locatie: Houten (+ een excursiedag in Culemborg)
Tijden: 19.00 tot 22.00 uur

Klik hieronder voor meer informatie over de cursus en inschrijving:

Cursus Bijvriendelijke Tuinen

Cursus Bijvriendelijke Tuinen